Beste bezoeker,
Hoe zorgen we ervoor dat onze maatschappij nog meer profijt heeft van al het praktijkgerichte onderzoek dat we als hogescholen uitvoeren? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het congres dat ik op 1 juli mag voorzitten. Een vraag die in mijn ogen uiterst relevant is voor de toekomst voor de hogescholen, maar net zozeer voor onze (toekomstige) studenten en partners vanuit de overheid en het bedrijfsleven.
Dat al het praktijkgerichte onderzoek oplossingen biedt voor actuele en toekomstige vraagstukken is wellicht een open deur. Toch ben ik ervan overtuigd dat we met al ons onderzoek meer dan nu het verschil kunnen maken. Of zoals de titel van dit congres zegt: dat we meer impact kunnen realiseren met ons onderzoek.
Uiteraard kan het vergoten van onze impact alleen succesvol zijn als wij een adequaat besef hebben via welke paden de doorwerking van praktijkgericht onderzoek naar de maatschappij verloopt. Daarom zal deze editie van het “Impactcongres voor Hogescholen” zich voor een belangrijk deel richten op de vraag hoe hogescholen hun maatschappelijke impact in kaart kunnen brengen.
Wanneer u het congres bezoekt maakt u kennis met de nieuwste inzichten over het stimuleren en demonstreren van praktijkgericht onderzoek en de samenwerking met maatschappelijke partners. Een thema waar het Vlaamse en Nederlandse hogescholenveld zich steeds meer mee bezighoudt, en ook de HAN op dit moment hoog op haar agenda heeft staan.
Ik nodig u graag uit om deze dag bij te wonen en zie ernaar uit u te ontmoeten op dit ambitieuze congres in Arnhem, of online!
Rob Verhofstad,
Dagvoorzitter van dit congres en tevens voorzitter College van Bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
De 6e editie van dit congres over maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek zal zich richten op de vraag hoe ondernemende hogescholen - samen met haar partners bij de overheid, universiteiten en bedrijfsleven - hun maatschappelijke impact kunnen aantonen. Hierbij zullen we ruim de aandacht geven aan de visie en belangen van de partners zelf. Wij nodigen u graag uit om kennis te nemen van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen hierover. Er zal voldoende ruimte zijn om uw eigen inzichten te delen over dit belangrijke onderwerp.
Gratis toegang voor medewerkers van Nederlandse en Vlaamse Hogescholen, medewerkers van de gemeente Arnhem, medewerkers van Regieorgaan SIA en medewerkers van Oost NL.
Doelgroep:
Algemene informatieAdviesraad:
Sarah Coombs, Onderzoeker Centrum voor Wetenschap en Technologie Studies (CWTS)
Hans Vossensteyn, Director Saxion Research & Graduate School
Pieter Moerman, Program leader bij Katapult
Mariska van der Giessen, Lector aan NHL Stenden en Voorzitter Vereniging van Lectoren
Mandy Claessens, Collaborator at the department of Research and Development bij de Arteveldehogeschool
Frank van der Zwan, Coördinator Research Policy & International affairs bij Vereniging Hogescholen
Luuk Klomp, Plaatsvervangend Directeur bij Directie Innovatie & Kennis, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Ria Bollen, Beleidsadviseur Onderzoek & Innovatie bij De Vlaamse Hogescholen Raad
Ivo Schrijer, Liaison Officer bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Jack Spaapen, International Research Impact Evaluator
Herman Janssen, Directeur Onderzoek, Onderwijs en Kwaliteitszorg bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Marc de Kroon, Director International Affairs bij de gemeente Arnhem
Johannes van der Vos, Senior Program Manager bij Regieorgaan SIA
11:00 tot 17:00
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en via het online Hopin-systeem