ennl           

Naast haar activiteiten en advieswerkzaamheden, beheert ScienceWorks enkele internationale netwerken om de interactie tussen wetenschap en maatschappij te versterken:

LOGONIEUWpngHet Technopolicy Network is een wereldwijd netwerk van kennisregio’s en een platform voor de uitwisseling van kennis en expertise op het gebied van Science Based Regional Development. Daarbij stimuleert het Technopolicy Network de smamenweking tussen kennisregio’s op internationaal niveau. Technopolicy organiseert evenementen rond wetenschappelijk ondernemerschap en regional science based development. Onze evenementen kenmerken zich door de hoge kwaliteit van de sprekers en deelnemers van over de hele wereld. De conferenties bieden zeer goede netwerkkansen.

 

AESISHet Network for Advancing and Evaluating the Societal Impact of Science is opgericht in 2015 en brengt experts bij elkaar rond het thema van het meten en stimuleren van de maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek. Universitair strategen, onderzoeksfinanciers, wetenschapsevaluatoren en managers van wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld wisselen kennis en expertise uit over de verschillende manieren om impact aan te tonen en systemen om deze te ondersteunen. AESIS organiseert onder meer het jaarlijkse congres Impact of Science, maar bijvoorbeeld ook  cursussen over het integreren van maatschappelijke impact in een onderzoeksstrategie.

 

Het Academion netwerk is opgericht in 2016 en is een netwerk voor particuliere investeerders in wetenschappelijke bedrijven en projecten. Academion is in samenwerking met verschillende Nederlandse universiteiten om de leden van het netwerk in contact te brengen met verschillende proposities. Welke afkomstig kunnen zijn van wetenschappelijke onderzoekers, studenten of recent afgestudeerden die de kennis van de universiteiten nieuwe bedrijven aan het opzetten zijn.