ennl           

Congres

Maatschappelijke impact van Praktijkgericht onderzoek

Een congres over het zichtbaar en meetbaar maken van onderzoek voor Hogescholen en haar maatschappelijke partners


Hogeschool Rotterdam
27 juni 2019


 • Het “impact congres door Hogescholen” Het “impact congres door hogescholen” zal zich dit jaar richten op de wijze waarop hogescholen zelf meer invulling kunnen geven aan een betere doorwerking van hun onderzoek naar de praktijk.

  Structurele samenwerking met het bedrijfsleven en haarmaatschappelijke partners is van essentieel belang wanneer hogescholen de maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek willen vergroten. Deze samenwerking wordt onder andere vormgegeven door Centres of Expertise (Centres), fieldlabs, innovatiewerkplaatsen en lectoraten.

  Tijdens het congres staan de Centres als belangrijk vehikel voor publiek-private en publiek-publieke samenwerking in het hbo centraal. Door afspraken uit het sectorakkoord hbo ligt de financiering en de beoordeling van de Centres nu in handen van de hogescholen zelf. Hoe kunnen we best practises vanuit de Centres verder uitbouwen tot flexibele structuren die optimaal kunnen anticiperen op de vragen vanuit de praktijk? Dit is onderdeel van de opdracht van de commissie Reiner die in opdracht van het bestuur van de Vereniging Hogescholen begin dit jaar gestart is. Ook zullen voorafgaand aan het congres de eerste bevindingen van Katapult kenbaar gemaakt worden over hoe je de impact van praktijkgericht onderzoek kan meten en stimuleren. Dit vormt een belangrijke input voor de sprekers.

  Wij nodigen u graag uit om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten die spelen binnen de hogescholen. Er zal voldoende ruimte zijn om uw eigen inzichten te delen over de uitdagingen van nu.

  Voor registratie klikt u hier.
 • Inleiding
  Het congresprogramma moet relevant, divers en ambitieus zijn. Het samenstellen van een congres dat aan deze factoren voldoet vergt veel aandacht en expertise. Voor het congres "Maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek" is er dan ook een programma adviesraad samengesteld die bestaat uit Experts die werkzaam zijn in of rondom HBO. Met trots stellen wij de adviesraad van het vierde Hogescholen congres aan u voor.

  • Hans Maas, Directeur Hogeschool Rotterdam RDM locatie

  • Joost Degenaar, Programmadirecteur Healty Ageing Hanze Hogeschool

   Joost Degenaar

  • Frank van der Zwan, Hoofdonderzoek Vereniging Hogescholen

   Frank van der Zwan

  • Pieter Moerman, Voorzitter Platform Beta Techniek, aanjager Katapult

  • Eric van de Luytgaarde, Voorzitter Vereniging van Lectoren

   Eric van de Luytgaarden


  • Henk Pijlman, Voorzitter CvB Hanzehogeschool Groningen

  • Maurice Limmen, Voorzitter CvB Verening Hogescholen

  • Claudia Reiner, voorzitter Commissie Centres of Expertise en Zwaartepuntvorming

  • Judith Tielen, Woordvoerder onderwijs en Tweede Kamerlid VVD

  • Anton Franken, Lid CvB Hogeschool Utrecht

   Anton Franken

  • Said Kasmi, Wethouder onderwijs gemeente Rotterdam

  • Hans Winters, CEO Siemens Nederland

  • Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter

  • Ron Bormans, Voorzitter CvB Hogeschool Rotterdam

  • Wim Bens, Voorzitter KennisDC Logistiek

  • Matthijs ten Berge, directeur Amsterdam Creative Industries Netwerk

  • Walter Amerika, directeur U CREATE

 • klik hier voor het programma in PDF
 • DATUM: 27 juni 2019
  U bent welkom vanaf 09.00. Het programma vangt om 9.30 aan. Het programma wordt om 17.00 afgesloten met een receptie. LOCATIE: Het congres vindt plaats op de Hogeschool Rotterdam.
  Scheepsbouwweg15, 3089 JR Rotterdam

  REGISTRATIE: Voor registratie klikt u hier.

  KOSTEN: Het standaard tarief voor het congres is € 250,- (excl. 21% BTW). Dit bedrag is inclusief entree voor het congres, documentatie tijdens het congres, lunch en drankjes. Het tarief moet vooraf voldaan zijn om deel te kunnen nemen aan het congres.
  Medewerkers van hogescholen betalen een verlaagd tarief van € 195,- (excl. BTW).
  Leden van de Vereniging van Lectoren betalen een verlaagd tarief van € 195,- (excl. BTW).
  Leden van Katapult betalen een verlaagd tarief van € 195,- (excl. BTW).

  BETALING: Betaling dient vooraf te geschieden. De factuur ontvangt u samen met uw bevestiging. Uw registratie is definitief wanneer uw inschrijving door ons is ontvangen. Daarmee dient u de betalingsverplichting aan ScienceWorks na te komen.

  ANNULERING: Wanneer u onverhoopt niet deel kan nemen aan het congres, is een vervanger welkom zonder extra kosten, mits u ons voor het congres informeert. Mocht u annuleren voor 30 mei 2019, dan worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering tussen 30 mei en 13 juni 2019 worden administratiekosten in rekening gebracht ter hoogte van €75,- (excl. BTW). Na 13 juni 2019 zijn er geen restituties meer mogelijk. Annuleringen ontvangen wij graag in geschrift.

Dagvoorzitter

Beste bezoeker, Met veel plezier zie ik er naar uit dit congres voor te zitten op de prachtige RDM locatie van de Hogeschool Rotterdam. Het thema richt zich dit keer op de vraag hoe door middel van praktijkgericht onderzoek de Maatschappelijke impact van Hogescholen nog verder vergroot kan worden. Samenwerking met de maatschappelijke partners zijn hierbij van essentieel belang, waar voor de Centre’s of Expertise(CoE) en de lectoraten een belangrijke rol is weggelegd.

De vierde editie van dit “Impactcongres voor Hogescholen” zal zich vooral richten op welke manier Hogescholen zèlf meer invulling kunnen geven aan een betere doorwerking van hun onderzoek naar de praktijk. Hierbij zal de visie op de toekomstige vormgeving van de CoE’s tijdens dit congres een belangrijke rol spelen. Dit congres brengt de nieuwste inzichten bijeen over praktijkgericht onderzoek en de samenwerking met haar maatschappelijke partners.

Ik nodig u graag uit om deze dag bij te wonen en zie ernaar uit u te ontmoeten op dit ambitieuze congres in Rotterdam.

Henk Pijlman Dagvoorzitter
Voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen

In samenwerking met

Partners